Home
 
 
Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland en Vlaanderen. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!
 
Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen.
’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.
 
Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in [Locatiegebouw] te [Plaatsnaam]. De Nacht begint om [tijdstip]en duurt tot [tijdstip]. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: [naam contactpersoon en telefoonnummer en/of e-mailadres]
 
Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht
 
Bijbelstudies

De website De Levensschool (www.delevensschool.orgis opgezet met de bedoeling dat, wat ik de laatste jaren heb geleerd bij de bestudering van de Bijbel, met een breed publiek te delen.

Er zijn uitgebreide studies te vinden zoals ‘Het ontstaan van de wereld’ en ‘de schepping van de mens’, of ‘De mens als geest, ziel en lichaam’, maar ook kortere studies o.a. over de ziel, of over het karakter van de satan. Waarom zei Jezus vlak voor Hij stierf: ‘Mijn God, Mijn God waarom hebt Gij mij verlaten?’, en welke worm wordt er vermeld in Psalm 22:7?. Wat betekent het dat God licht is en dat de satan tot zonde kwam ‘door zijn uitgebreide handel’? En vele andere.

Binnenkort wordt de betekenis en het onderscheid tussen bekering en wedergeboorte toegevoegd. Later zal de uitgebreide symboliek van de Grote Verzoendag uitgelegd worden.

Er zullen woordverklaringen volgen over de begrippen ‘geloven’, ‘vergeven’, en ‘genade’ en vele andere studies. Het is een website om in de gaten te houden.

Ook een Franstalige (www.ecoledelavie.orgen een Engelstalige (www.manual4life.org )

versie zijn beschikbaar.

Nees

 

LogoNa vele jaren dachten we dat de tijd gekomen was om een wat moderner logo te laten ontwerpen als symbool voor onze kerk of gemeente. En na wat heen en weer schrijven kwam onze Heidi met het volgende ontwerp uit de bus. U zult dit logo binnenkort steeds vaker zien verschijnen in allerlei correspondentie, briefhoofden, etiketten, briefomslagen en badges.

Lees meer...

 
Nederlands - nl-NL
Zoek een artikel
CB Login