Home

LogoNa vele jaren dachten we dat de tijd gekomen was om een wat moderner logo te laten ontwerpen als symbool voor onze kerk of gemeente. En na wat heen en weer schrijven kwam onze Heidi met het volgende ontwerp uit de bus. U zult dit logo binnenkort steeds vaker zien verschijnen in allerlei correspondentie, briefhoofden, etiketten, briefomslagen en badges.

 

Wat is nu de betekenis van dit logo?

 

Het eerste wat opvalt is de letter P, die staat voor Pinkstergemeente en Philadelphia, dat broederliefde betekent.

 

Ongetwijfeld valt de driehoek op met drie zijden en drie hoeken, die verwijzen naar ons geloof in de drie-eenheid, God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest.

 

De laatste "i" van Philadelphia werd omgevormd tot een leeg kruis, zodat men weet dat de kruisdood en opstanding van Jezus Christus nog steeds centraal staan in ons geloof, als bron van verlossing en eeuwig leven.

 

De benaming Evangelische Kerk maakt het duidelijk dat we nog steeds een kerk of gemeente zijn, waar ons onderwijs en onze levenswandel gebaseerd zijn op het door de heilige Geest geïnspireerde, Woord van God, de Bijbel.

 

En het woordje "kerk" slaat op de gemeenschap van gelovigen, van christenen die samen hun geloof in Jezus Christus belijden, beleven en uitdragen.

 
Nederlands - nl-NL
Zoek een artikel
CB Login