Home Zending Madagaskar

MadagaskarFrancine (16 jaar) en Solange (18 jaar) zijn beiden anderhalf jaar geleden bevallen na een lange arbeid. Ze wonen in een dorp ver van Mandritsara en konden daarom niet tijdig naar het hospitaal komen, toen ze zagen dat de bevalling niet naar wens verliep. Het gevolg hiervan is niet alleen dat hun baby doodgeboren werd, maar ook dat ze een fistel ontwikkeld hebben tussen de vagina en de urinebuis en het laatste deel van de darm. Ze zijn nu incontinent geworden zowel voor urine als voor ontlasting. Beide meisjes hebben daarom een kunstmatige darmuitgang en een blaaszonde.

In afwachting van een Australische chirurg gespecialiseerd in het opereren (= repareren) van zulke fistels verblijven de meisjes in Mandritsara. De dokter zal waarschijnlijk begin volgend jaar naar hier komen. De juiste datum is nog niet bekend.

Waarom keren ze niet terug naar hun dorp? Daar zijn twee redenen voor: ten eerste zijn ze beschaamd voor hun handicap; en ten tweede is de weg van hun dorp nar Mandritsara afgesloten omwille van de regen tijdens de eerste maanden van het jaar, juist wanneer de chirurg zou kunnen komen.

Om zijn komst niet te missen willen Solange en Francine in Mandritsara blijven. Ik heb hen voorgesteld om hen financieel daarbij te helpen, zodat hun ouders nu terug naar hun dorp kunnen keren, want het seizoen om de rijst te planten komt er aan. Het gaat om 18 euro per maand, per meisje. En dit totdat ze terug kunnen naar hun dorp. Dit wil zeggen: minstens een jaar. Ik ben er deze maand mee begonnen. Indien er iemand is die deze meisjes wilt steunen, gelieve dan met mij of met Lisbeth contact op te nemen. Hartelijk bedankt op voorhand en tot spoedig ziens! Hilde Vlaminckx.

 

MadagaskarMandritsara, 8 september 2011.

" Wie steeds op de wind let, zal niet zaaien; en wie steeds naar de wolken ziet, zal niet maaien."

Prediker 11 vers 4

(Prediker is een Bijbelboek volgend op Psalmen en Spreuken. Erg interessant om te lezen!)

Beste vrienden, familie, geïnteresseerden,

De vorige nieuwsbrief dateert van 14 juni. We zijn bijna twee maanden en drie weken verder.

Ondertussen weten we dat alle studenten geslaagd zijn. Twee van hen hadden een herkansing nodig om er door te geraken.

Lees meer...

 
Nederlands - nl-NL
Zoek een artikel
CB Login